Monday, September 19, 2011

09.18 - driving test course II.


Ismét ellátogattunk az autósiskolába, most egy fiatal srác tartotta az órát.
A 8 órás kurzusból 4 óra csak az alkoholról és a drogokról, azok vezetésre gyakorolt hatásáról szólt.
A halálos balesetek 40%-ban felelős az ittas vezetés. A 21 éven aluliak közötti ittas vezetés miatt bekövetkezett balesetek esetében a halálos áldozatok fele nem ivott alkoholt. Egy 150 poundos 6 és fél láb magas férfi esetén 3 sör még 0,08 véralkohol alatti szintet hoz, 4-nél m

ár meghaladja. De óránként 0,015-tel csökken a véralkoholszint. Külön volt táblázat nőkre is. Nekik a második sör haladja meg a szintet. De mondta, hogy legjobb, ha a kocsiban alszunk, ha ittunk, társainkat se hagyjuk ittasan vezetni. Nekem a vezetés és ivás két külön dolog. Iszok vagy vezet!
Nem szabad dudálni a másikra, mert lehet, hogy bepöccen és a pirosnál lelő.
Nem szabad tailgatingelni a másikat, vagyis a szájába mászni az előtted haladónak. A rendőr úgy megbüntet ezért, mint a huzat. Ha az előtted lévő a belső sávban nem akar kihúzódni, akkor nem fénykürtözhetsz rá mert vagy a rendőr büntet meg, vagy ő jelent fel.
Ha egy iskolabuszt nem engedsz ki, ha indekszel 400$ a büntetés.
Ittas vezetésnél először 90 napra veszik el a jogsidat, a másodiknál 180 n

apra aztán 3 évre. Volt olyan, akinek másik államba kellett költöznie, mert 3 évig jogsi nélkül éhenhalsz. A 4000$-os büntetésről nem is beszélve.
Piros lámpánál, ha külön tábla nem írja, akkor jobbra kanyarodhatsz. Ha olyan kereszteződésbe érsz, ahol mindenkinek van STOP táblája, akkor érkezési sorrendben kell áthaladni.
Vasúti átjárónál nem kell csak egy kicsit lassítani. (De azt is óvatosan, hogy nehogy hátulról belédmenjenek. Külön filmet néztünk meg a kamionok és az autó sofőrök viszonyáról. Megnéztünk organ donation filmet (az elég megrendítő volt, kb. minden lány elkönnyezte magát és nem bírta végig nézni), nyilatkozhatsz, hogy ha meghalsz autóbalesetben, akkor felajánlod-e a szerveidet, ha igen, akkor tesznek egy kis piros szívet a jogsidra.
Itt nem az autósiskolák tanítják a gyerekeket vezetni, hanem a szülők. 180$-rt
lehet venni 14 évesen vagy 16 évesen permitet, amivel tudod a szüleid autóját vezetni, ha ők is benne ülnek. A felelősséget ők vállalják. Autósiskola csak ez a 8 órás kell, abban is csak általánosságokat mondanak. Mindent tanulj meg az úton tapasztalás útján. Cool. Mire mész
vizsgázni, már tudsz vezetni. Nem úgy van, mint otthon hogy 100x ezer forintot kifizetsz a jogsisuliknak, hogy aztán 3x megbukj.
Következő lépés, hogy el kell menni elméletből
vizsgázni. 40$. Aznap mész vezetni is a saját kocsiddal, én esetemben bárkinek az autójával egy vizsgáztatóval egy idegen, ismeretlen, random útvonalon. Majd egy szemvizsgálat és kész is. Ha megbuksz valahol, akkor újabb 40$.

A tanfolyam után elmentünk a magyar piknikre! Az itteni magyar közösség eventj
ére. Összeismerkedtem egy pár 60-70 éves nénivel, hát inkább ők cuppantak rám!:D 3 órán keresztül meséltek, kérdezgettek, fényképeket csináltak.:D Az egyik a legérdeklődőbb akkora magyarnak vallotta magát, hogy még engem is Balázsnak hívott. Meg 5x megkérdezte, hogy a Bence magyar név-e. Öccsssssémm!!
Én csak az 56-os magyarokkal beszélgettem. 80%-a vállalkozó. Jól élnek! Haza mostanában akarnak jönni, mert 2x annyit ér a pénzük otthon. A gyerekeik nem akarnak Magyaroszágra visszajönni. Kiutazásuk története. Őket valamilyen okok miatt üldözte a rendszer és a káosz kiváló alkalmat teremtett a menekülésre. Nemzetközi segítséget kaptak, az osztrák határon 250.000 magyar szökött át 2 hét alatt. Ott táborokban helyezték el őket, és jelenetkezhettek különböző országokba, akik kvótát nyitottak meg a számukra. Lehetséges országok USA (60.000 fő), Új-Zéland, Ausztrália, Németország, Franciaország (nekem ennyit mondtak). És oda mentek, ahová kisorsolta őket a gép. A legtöbben Németországon át (1 hónapot vártak ott is táborokban) hajóval utaztak New Yorkba vagy New Jerseybe. Aztán gyárakba vitték őket, és a szerencsére bízták az életüket. A legtöbbüknek bejött az élet.
Ami érdekes volt nekem, hogy hiába követik az eseményeket, hogy mi van otthon, olyanok, mintha egy-egy japán katonát találnál egy csendes-óceáni szigeten, akik még mindig azt hiszik, hogy tart a II. vh. Hatalmas revízionisták az 56-os magyarok (ismét hozzáteszem, kicsi volt a minta, de ők ilyenek voltak).
Nagyon kedvesek voltak a nénik,
már össze is akartak szervezni az egyik kinti magyar lányával, aki pont illett volna hozzám:D Én meg csak pislogtam! Mondták, hogy 4 gyerekünk lesz:D Az emailemet is meg akarták szerezni, de túl offenzívnek tűntek és így nem adtam ki magamat.
Alig akartak elengedni a buli végén!!:D Szóval jóvolt!
(Ja és volt gulyás, és kolbász, pecsenye, töltött káposzta is, finom volt, de az otthoni, nagyi főztjével nem is versenyezhet!)

No comments:

Post a Comment